Četrtek
27. september 2018
21:00 

SHAPE SHOWCASE VEČER

AÏSHA DEVi
GIANT SWAN
LIFECUTTER

KONCERT

Kino Šiška
Trg prekomorskih brigad 3
LjubljanaShape-2018-Logo_positive.jpg
 

Nihče na tem planetu ne zveni kot Aïsha Devi. Njen glas je njeno najmočnejše orodje. Svoj repertoar gradi iz ekstremnih ritmov, rave vložkov, angelskega in grlenega petja, mistične lingvistike in telesne sonike. Njena glasba je duhovna, njeni nastopi pa transcendentalne izkušnje.

Devi za svojo produkcijo in performans izhaja iz meditativnih tehnik. Metafizične raziskave, ritualistične prakse in zdravilne frekvence pretvarja v alternativno klubsko paradigmo. Dislociranje pop kulture, ki je očitno v njenih miksih za NTSFACTitd., je eno od njenih temeljnih orodij in obenem njen stilski podpis.

V letu 2013 je Devi soustanovila Danse Noire, založbo, ki podpira navdihujočo klubsko glasbo iz celega sveta, kjer je leta 2014 izdala svoj prebojni singel “Aura 4 Everyone”, ki mu je istega leta sledil “Hakken Dub / Throat Dub” in umestil njen univerzum ob bok umetnikom, kot so Vaghe StelleEl Mahdy Jr.JG BiberkopfGIL in IVVVO.

Leta 2015 je Houndstooth izdal njen debitantski album Of Matter and Spirit, pomemben zvočen izraz z bogatim političnim in filozofskim podtonom. Letos je pri isti založbi izšel še njen drugi album DNA Feelings. S svojimi hipnotičnimi digitalnimi mantrami in privlačno odrsko prezenco je osupla množice na CTM, Mutek, Unsound, Boiler Room in nešteto festivalih ter prizoriščih vse od Sibirije do Mehike in naprej.