Copy of Alessandro Cortini

Alessandro Cortini, najbolj znan po svojem članstvu v skupini Nine Inch Nails ter svojem nedavnem samostojnem delu, je začel svojo glasbeno pot kot italijanski študent kitare na Musicians Institute v Hollywoodu ter kot frontman skupine Modwheelmood. Še preden se je pridružil skupini Nine Inch Nails, je njegove glasbene projekte, vključno z delom, izdanim pod lastnim imenom, zaznamovalo njegovo rastoče zanimanje za sintezo zvoka. S svojim samostojnim delom je zasedel vidno mesto v svetu sintetizatorjev in glasbene tehnologije. Za sabo ima že več kot ducat izdaj, med drugim sodelovalna projekta z Lawrenceom Englishem in z Merzbowom.

Cortinijev zadnji album AVANTI iz leta 2017 je nastal kot del živega avdio-vizualnega performansa, pri katerem je združil arhivske posnetke svoje družine in svojega zgodnjega otroštva (posnete s Super 8 kamero) z melodično epiko, posneto in izvedeno z večsteznimi kasetniki, s čimer je zvok in podobe prelil z znano nostalgijo šuma.

Njegov zadnji album, Volume Massimo, ki bo izšel septembra 2019 pri Mute Records, nadaljuje z melodičnimi ambientalnimi skladbami, ki združujejo nalezljivost pop/rock melodij in prostrana teksturirana potovanja. Album še najbolje opiše izjava za javnost: “'Volume Massimo' se dvigne in vzleti v meditativni proces, ki v svojih sledeh nežno zvija čas in spomin – spretno aranžiran skupek sintetizatorjev, prežet z zvočnimi artefakti. Ospredje, ki je pogosto omamno, namiguje na Cortinijevo pop senzibilnost, vendar v prazno, saj nas ozadje spušča v širen melanholični blodnjak. Po zadnjem delu so morda presenetljivo raztreseni kitarski motivi, ki komaj zaznavno prekinjajo lesketajoče se sanjske pokrajine. Batticuore je izjemen in vrtoglav vrtiljak, ki ovija Cortinijevo drznejše kitarsko delo v sijajno pop epiko, medtem ko doseže La Storia iste višine po drugi poti, z menjavanjem jakosti in plastenjem sintetične glavne linije s fino uglašeno zvočno pokrajino, preden se razstre turobno mletje Sabbije. 'Volume Massimo' je samozavestno in nežno delo, kar razglaša že naslovnica, z bogato saturirano sliko, ki sta jo prispevala Emilija Elizabeth in Raki Fernandez.”

Dogodek: Alessandro Cortini x Kikimore x Gašper Torkar