chaines.png

CHAINES (Cee Haines) je skladatelj_ica, multiinštrumentalist_ka in umetnik_ca iz Manchestra, ki vpoveduje surrealno fantastično elektroniko in elektroakustično glasbo. Njen_njegov album The King (Slip imprint) so hvalili mediji FACT, Boomkat in The Wire). Prejel_a je nagrado Oram 2019. Njen_njegov živ nastop združuje improvizacijo in elektro-akustični performans, ki ga je The Guardian opredelil kot ‘fascinanten kolaž eklektične lepote in srhljive draži.’

Njen_a umetniška praksa se razteza na področja slikarstva, novih oblik elektronskih iger ter računalniško osnovanega dela, ki prepleta in meša napetosti preobražanih teles ter filozofsko grozo.

Na festivalu bo predstavil_a svoje delo The Protoype in an Attic. Zeleni Gozd Štiri, Javorjev Čok, Drevesno Bitje, Čarovniški Sadež. To je le nekaj sestavin CHAINEsove taktilne igre s kartami. Igranje brez gledanja - intuicija in okoliščine, odgrajevanje resničnosti čez prostor in čas. Oblikovanje prostora za razmišljanje in interakcijo - dva igralca, ki igrata različice iste igre. “Vse stvari se povezujejo [in manifestirajo] kot.. komunikacija.”

Dogodek: Otvoritev festivala / Razstava

  • Vizualno-interaktivno umetniško delo

  • 20h, torek, 24. september 2019

  • Prizorišče: +MSUM