Copy of Copy of Lakker

V razdobju zadnjega desetletja je ta irski duo izpopolnil svoj pristop k tehnu s širokim razponom vplivov, ki se razpenja od industrijske glasbe do klasike, od britanskega jungla do tradicionalne glasbe. Njuno videnje zvoka ter usmerjenost k detajlom vodita k presunljivi in uravnoteženi mešanici ritma, melodije in nojza.

Njuna prva izdaja pri legendarni založbi R&S – njun prelomni album ‘Tundra’ – nakazuje večji stilski fokusa kot njun prejšnji, ‘Rudio’, in pristop, ki ga je zaznamoval IDM, je zamenjal sodobno zveneči tehno. Leta 2016 sta izdala konceptualni album ‘Struggle & Emerge’, ki je nastal med rezidenco na Nizozemskem; navdihnila ju je zgodovina dežele ter njeno spopadanje z morjem ter stalno nevarnostjo poplav.

Njun zadnji album ‘Época’ (2019, prav tako izdan pri založbi R&S) prihaja po plodovitem obdobju njunih solo projektov Arad in Eomac pri založbi Bedouin ter Eomacovi lastni založbi Eotrax, po EP-ju ‘Eris Harmonia’ ter kompilaciji njunih neizdanih skladb ‘Die Vergangenheit, die Gegenwart, die Zukunft’.

Svoj pogled na ‘Époco’ in duh današnjega časa razlagata takole: "Živimo v nestabilnih časih in kot glasbenika se ne moreva otresti odražanja tega v najinem delu. Época je najin odziv na vzdušje teh časov ter zunanje politične in kulturne dogodke, ki oblikujejo naš svet. Nekateri odzivi so pozitivni in upajoči, drugi malodušni in jezni, tretji spet reflektivni in introspektivni."

Dogodek: Lakker x Sentimental Rave x Zergon

  • Avdio-vizualen live set

  • 23h, petek, 27. september 2019

  • Prizorišče: K4