Copy of Copy of Lifecutter

LIFECUTTER je tehno projekt s temačno atmosfero. Domen Učakar, ki stoji za pričujočo elektronsko pustolovščino, še zdaleč ni novinec na področju glasbenega raziskovanja. Njegova pot je dolga in raznolika: igral je bas v več lokalnih hardcore punk bendih, z indie rock odvodi se je spoprijel v Icarus Down, svojo skladateljsko žilico za elektro-pop senzibilitete pa je raziskoval v projektu Neon Spektra. Njegova vsestranskost je očitna, kar potrjuje tudi njegovo sodelovanje z dolgoletnim prijateljem Nevenom M. Agalmo, v še kako deloujočem in ustvarjalnim duetu Ontervjabbit. Lahko rečemo, da raziskava različnih plati nojza v duu Ontervjabbit ter Lifecutterjeva nenasitnost po zvoku, ki je v devetdesetih nastajal v angleški Warp Records, prestavljata najbolj prepoznaven vpliv na njega.

Lifecutter ustvarja glasbo z različnimi kitarskimi efekti in sintetizatorji zvoka ter se izogiba splošno uveljavljenim strukturam komadov. Naslanja se na noise ter črpa iz različnih odvodov elektronske glasbe, predvsem tehnoidnega okusa. Giba se na meji medi analognim in digitalnim, temačne atmosfere pa gradi z industrijskimi vložki ali pa se prikrade na plesišče kluba in vas odpelje na nepredvideno pot. Njegova glasba je tako lahko minimalistična ter ujeta v zanke, ali pa nasičena s hrupom, lomljena, ali pa zanemari klasični ritem ter oscilirajoče pulzira. Že več let sodeluje z vizualnim umetnikom Iztokom Klančarjem s katerim sta tudi pripravila pričujoči avdio-vizualen projekt.

Dogodek: Tomas Nordmark x Lifecutter & Iztok Klančar

  • Lifecutter predstavlja Rapture

  • Avdio-vizualen nastop

  • 21:30, sreda, 25. september 2019

  • Prizorišče: Kinoteka

Vstopnice za dogodke v Kinoteki niso na voljo v predprodaji. Na voljo bodo na vratih za 4€ za film in 7€ za glasbena nastopa. Vstop tudi s festivalsko vstopnico.
Opomba: vstop je možen samo do zapolnitve kapacitet prizorišča.