ross_manning.png

Ross Manning je brisbanski vizualni umetnik in glasbenik, ki uprizarja prostorske intervencije s pomočjo vsakdanjih reči: fluorescentnih cevi, ventilatorjev, sukanca, rjavega papirja za zavijanje, analognih grafoskopov ter ostankov zavrženih podatkovnih projektorjev. Manning je pričel z ustvarjanjem kinetičnih skulptur na podlagi zanimanja za njihov zvočni potencial, v katerega so pogosto vključeni okoljski vplivi. Kot umetnika ga označuje nenavadna sposobnost osvetljevanja skrite lepote avdovizualne tehnologije – od zvočnih do svetlobnih valov. Kot skladatelj je že dolgo vpleten v dialog z avstralsko zvočno-umetniško sceno, denimo v projekte, kot so 4 Layers Of Nine, Faber Castell in Sky Needle – z zgrajenimi inštrumenti izvaja primitivno hipnotično glasbo.

Svoje delo je razstavljal po najprestižnejših avstralskih ustanovah, kot so Gallery of Modern Art; Australian Centre for Contemporary Art; National Gallery of Victoria; Institute of Modern Art; Biennale of Sydney; Perth Institute of Contemporary Art; Australian Center for Photography; Institute of Modern Art and Museum of Contemporary Art.

Mednarodne razstave vključujejo Šanghajski bienale; Galerijo Govett-Brewster/Len Lye Centre (Nova Zelandija); Alternative Space Loop in Narodni muzej moderne in sodobne umetnosti v Seulu. Zastopa ga Milani Gallery, njegovo zvočno delo pa izhaja pri avstralski založbi Room40.

Na razstavi Antiphonic Incidence bo predstavil svoje delo Ambient Paintings. Ambient Paintings je serija del, navdahnjenih z dostopnostjo/drobirjem, pogostostjo/ambientom in obliko in prostorom. Z uporabo steklenih dihroičnih filtrov- skrite komponente pri izdelavi projektorjev – so vznikle kvalitete izpostavljene preko postavitve in kompozicije. Oseba, ki skrbi za postavitev razstave mora sprejemati estetske odločitve. Delo nima svoje lastne vnaprej določene podobe.

Dogodek: Otvoritev festivala / Razstava

  • Vizualno umetniško delo

  • 20h, torek, 24. september 2019

  • Prizorišče: +MSUM