Petek
28. september 2018
20:00

SOTE & TARIK BARRI predstavljata:
SACRED HORROR IN DESIGN

KONCERT

Cankarjev dom, Linhartova dvorana


Četrtek
27. september 2018
ob 17:00

POGOVOR S SOTEJEM
Vodi: Luka T. Zagoričnik

 

SIGIC
Trg francoske revolucije 2


Skladatelj in zvočni umetnik Ata Ebtekar alias Sote se je rodil v Nemčiji in študiral v ZDA, pred trinajstimi leti pa se je vrnil v materno domovino, Iran, kjer aktivno sooblikuje elektronsko glasbeno sceno kot eden prodornejših ustvarjalcev. V dobrih dvajsetih letih glasbene kariere so njegove albume med drugim izdale založbe Warp Records, Sub Rosa, Morphine, Repitch in Opal Tapes. Na Sonico prihaja s projektom Sacred Horror in Design, pri katerem sodeluje s priznanim AV umetnikom Tarrikom Barrijem in ki je bil ob razprodani dvorani in stoječih ovacijah premierno predstavljen na lanskem CTM-u.

Sote je znan po kompozicijah, ki se razpenjajo od nežnih do grobih odtenkov. V njih prepleta akustične in elektronske zvoke, in glasbo vidi kot izraz kulturnih navad in razumevanja zvoka in anti zvoka (tišine). V želji po raziskovanju in širjenju glasbenih tradicij ustvarja glasbo, zakoreninjeno v mnogih kulturah hkrati, ki pa hkrati nobeni od teh kultur ne pripada. 

Nastopal je med drugim že v Berghainu in na festivalih CTM Festival (Berlin), Unsound Festival (Krakov), Cafe Oto (London), Jazzhouse (Copenhagen), TodaysArt Festival (Hag), Bozar (Bruselj),  Ultima Festival (Oslo), Donaufestival (Krems).

Sacred Horror in Design je nastal v produkciji in po naročilu festivala CTM. V projektu je Sote sodeloval s priznanim vizualnim umetnikom Tarrikom Barrijem, ter z glasbenikoma Arashem Bolourijem na santurju, in Behrouzom Pashaiem na setarju. V njem si je zadal ohranitev lepote tradicije in obenem njeno preoblikovanje v iskanju možnih oblik folklorne glasbe prihodnosti.