Copy of Copy of Tim Shaw

Tim Shaw je umetnik in glasbenik, ki ga zanimajo razmerja med prizoriščem, zvokom in tehnologijo. S svojo umetniško prakso preučuje mnoge načine, na katere ljudje poslušamo, posebno v zvezi s tem, kako lahko poslušalska okolja gradimo ali raziskujemo z uporabo širokega nabora tehnik in tehnologij. Njegovo delo izrašča iz inovativne uporabe terenskih posnetkov, pri čemer si pogosto prisvaja snemalno in komunikacijsko tehnologijo v želji po razmisleku o tem, kako te naprave spreminjajo naš način izkušanja sveta. Tim predstavlja svoje delo skoz glasbene performanse, instalacije, sprehajanja in intervencije, ki nastajajo kot odziv na kraj oziroma prizorišče.

V svojih performansih improvizira s posnetki s terena, mikrofoni, modularnimi sintetizatorji, zvočniki-skulpturami in rezonirajočimi predmeti, ki ustvarjajo mnogoplastna poslušalska okolja. Za reprodukcijo in manipulacijo lastnih posnetkov uporablja raznolike samokonstruirane tehnologije. Njegove kompozicije vključujejo elemente negotovosti in nedoločnosti ter so obdelane z akustiko prostorov, računskimi sistemi in omreženimi infrastrukturami.

Tim predstavlja svoje delo v galerijah, na festivalih, v muzejih ter na umetniških rezidencah in kulturnih dogodkih tako v domačem kot mednarodnem prostoru.

Leta 2019 je del SHAPE-a, platforme za evropsko inovativno glasbo in avdiovizualno umetnost.