Copy of Copy of Tomas Nordmark

Tomas Nordmark je v Londonu živeči švedski skladatelj, zvočni umetnik in grafični dizajner. Za sabo ima že številne glasbene projekte na področjih zvočne umetnosti, filmov, performansov in razstav. Pred kratkim pa je tudi izdal svoj glasbeni prvenec Eternal Words (2019), ki je požel odobravajoče komentarje pri piscih za New York Times in The Guardian.

Glasbene kompozicije poslušalcu narišejo abstraktno pokrajino kristalnih, hladnih in čistih podob s svojim natančnim in harmonično bogatim zvočnim dizajnom, ki kljubuje žanrom. Po eni strani se forme svoje glasbe uči pri ameriških minimalistih dvajsetega stoletja, po drugi strani pa raziskuje melodične teksture starodavnih skandinavskih svetih himn. Te dve pokrajini sopostavlja na svojevrsten način s sodobnimi elektronskimi prijemi. Zelo primerno je letos tudi nastopil na odru pred sorodnim soničnim raziskovalcem - Timom Heckerjem.

Dogodek: Tomas Nordmark x Lifecutter & Iztok Klančar

  • Tomas Nordmark predstavlja Eternal Words

  • Avdio-vizualen nastop

  • 21:30, sreda, 25. september 2019

  • Prizorišče: Kinoteka

Vstopnice za dogodke v Kinoteki niso na voljo v predprodaji. Na voljo bodo na vratih za 4€ za film in 7€ za glasbena nastopa. Vstop tudi s festivalsko vstopnico.
Opomba: vstop je možen samo do zapolnitve kapacitet prizorišča.